МФК Спартак и Спортната асоциация на МВР записаха победи и във вторите си мачове от Суперфиналите на държавното първенство по плажен футбол. Така утре в 11,30 ч. на пясъка във  варненския квартал "Аспарухово" двата тима ще излязат в директен сблъсък за трофея. Преди това от 10,00 ч. ФК Русе и Свети Никола (Бургас) ще определят бронзовия медалист за 2019 г.

Настоящият шампион Спартак би Русе с 8:2. Вратарят на варненци Станислав Иванов поведе своите към успеха, отбелязвайки два много красиви гола с удари зад центъра. Те паднаха в рамките на 40 секунди в средата на първата третина. До края на частта Филип Филипов вкара още две попадения за шампионите, а Мартин Недков намали на 1:4. През вторите 12 минути гол не падна, а в заключителната третина нещата се повториха - Спартак вкара още 4 гола, два от които на Филипов, и по един на Мариан Мачиука-Мачи и Павел Адамов, а за Русе се разписа Мартин Иванов. Станислав Иванов бе определен за Играч на мача.

Спортната асоциация на МВР пък би с 10:3 Свети Никола. Четири гола за успеха на възпитаниците на Георги Савов заби бившият професионален футболист Николай Божов. Три пъти се разписа Костадин Меразчиев, а по веднъж точни бяха вратарят Иван Иванов, Станко Йовчев и Бейнази. За бургазлии хеттрик отбеляза дългогодишният футболист в "А" група Костадин Джамбазов. Именно той бе определен за Играч на мача.