Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак спечели дербито срещу вицешампионите от Спортната асоциация на МВР от втория кръг на Mussala Първа лига beach soccer 2020.

Двубоят бе доста интересен, предложи обрати, доста емоции и дори нерви. Варненци поведоха с гол на Павел Адамов от дузпа в средата на първата третина, но в началото на втората Цено Лозанов изравни. Малко след това "полицаите" поведоха с попадение на Иляз Иляз. Вратарят на Спартак Станислав Иванов успя да изравни с удар от своето поле, В следващите минути Мариян Мачиука-Мачи направи 4:2 за шампионите с два гола, а в края на втората част Иляз върна едно попадение за столичани. 

Само в рамките на първата минута от заключителната тренира варненци дръпнаха с 6:3 като точни бяха Филип Филипов и Станислав Джамбазов. Никола Дончев намали на 4:6, но до края Спартак вкара три безответни попадения чрез Георги Димитров и Филип Филипов (2). 

В този двубой вратарите на Спартак Иванов и Добромир Господинов спасиха по една дузпа, а наставникът Симеон Христов бе отстранен от пейката. Станислав Иванов бе збран за Играч на мача. Така след първия етап в Бургас варненци са с две победи, а софиянци - с две победи и една загуба, тъй като изиграха и една изтеглена среща от следващия кръг.

ФК Русе победи с 10:7 Свети Никола. Двата тима направиха силен и оспорван мач. Цели пет гола за успеха реализира Живко Парашкевов, Мартин Недков добави два, а Мартин Минчев, Александър Иванов и Мартин Рачев се разписаха по веднъж. За домакините, които бяха без някои от основните си състезатели в днешната среща, по два пъти точни бяха Стоян Ненов, Стоян Мантаров и Васил Деменлиев, а едно попадение добави Георги Тузаков. Живко Парашкевов бе определен за Играч на мача.

Любимец-13 записа убедителна победа с 6:1 над Атлетик (Каблешково) в последния мач от втория кръг. Състезателите на играещия треньор Галин Милков не срещнаха проблеми срещу новаците в шампионата и се поздравиха с първи 3 точки за сезона. По два гола за успеха реализираха Чавдар Петров и Иван Атанасов, а по един добавиха Николай Байчев и Мануел Тахмисян. За Атлетик се разписа Динко Бойчев. За Играч на мача бе определен Мануел Тахмисян.