Медийният тим Медия Юнайтед направи страхотен старт в елитната дивизия на Столичната аматьорска футболна лига организирана от Българската асоциация по мини футбол. Журналистическия тим влезе в последния момент в Премиер лигата и след първите 4 кръга е временен лидер с 3 победи и 1 загуба. Сборният отбор на спортните журналисти сефтоса днес новите игрища, на които ще се играе първенството със заслужен успех над досегашния лидер Бесните с 3:1.

На „Баухаус Арена“ Медия Юнайтед поведе с 1:0 благодарение на страхотен индивидуален пробив и завършващ удар на Йордан Кроснаков от Спортал. Бесните изравниха след едно от малкото разсейване на защитата. До края на мача обаче Медия Юнайтед контролираше мача и след две перфектни комбинации стигна до 3:1, а головете отбелязаха Ясен Тошев от Спортал и Кристиян Димитров от БНТ.

Така след четвъртия кръг Медия Юнайтед събра 9 точки при голова разлика 12:5, което за момента отрежда първото място в класирането. Същият актив има и днешния съперник на Медия Юнайтед, който остава втори заради прекия двубой между двата тима.

Медия Юнайтед изигра два сезона в Лига Едно, но успя да влезе в елитната дивизия и за момента представянето е на необходимото ниво. При единствената загуба в предишния кръг журналистическия тим водеше с 2:0 15 минути преди края, но заради подценяване на ситуацията загуби с 2:3. Бившият старши треньор на Академик София и настоящ на Медия Юнайтед Самир Селимински изрази задоволството си от формата на отбора след 4 шампионатни кръга. От този сезон журналистическия тим бе подкрепен от бившия юношески национал Денил Селимински, който се завърна от Словения.

И този сезон Медия Юнайтед продължава да разчита на подкрепата на италианската фирма за спортна екипировка LEGEA, която облича отбора.