Фейсбук страницата на Спартак Варна публикува видео с неприятни сцени, съпътствали дербитата от Елитните групи U15 и U17 между „соколите“ и градския съперник Черно море.

На кадрите се виждат физически сблъсъци между привърженици на двата отбора, като от Спартак сочат за главно действащо лице председателя на фен клуба на „моряците“ Иван Михайлов. В коментар към видеото от Спартак припомнят и мелето, което Михайлов предизвика през 2011 г. на юношески мач Левски – Черно море в Твърдица.

​Тогава той се сби с Даниел Боримиров, като юмручната схватка прерасна в масов бой между представителите на двата клуба

Ето и текста на публикацията във Фейсбук-страницата на Спартак Варна:

Срам ! Комплексарщина ! Самозабравяне! Безнаказаност! Така определяме поведението на зеленикавите псевдо-фенове по време на вчерашните два мача на Спортпалас . Децата на Спартак бяха обиждани вулгарно през двата мача, а родители и съдиите бяха нападнати след края на мачовете! Прилагаме видеоклип и вярваме, че замесените лица и виновниците за тези батални сцени ще си получат заслуженото! Детските мачове не са поле за изява на псевдо-мутри и пишман хулигани ! Нека БФС вземе под внимание бруталното поведение на самозабравилите се пишман фенове!Главни действащи лица - Иван Михайлов и синът му Алекс Михайлов, чието поведение е рецидив по време на мачове на детски формации! Коментирайте

!