Един от най-добрите български футболисти Мартин Петров ще даде старт на кръга на Kamenitza Фен Купа в София на 22 май /четвъртък/.

В рамките на събитието adidas ще организира множество активации за публиката и участниците в турнира. Спортният бранд ще раздаде множество награди, като най-голямата от тях е футболна топка adidas Final Lisbon 2014, с която ще се играе на финала на Шампионската лига. Топката ще бъде връчена на победителя в активацията лично от Мартин Петров.

Събитието ще се проведе на ст. „Академик 4 КМ“ в столицата. Kamenitza Фен Купа в София ще се състой на 22, 23 и 24 май. На 22 май мачовете започват от 18 ч., а официалното откриване от 19 ч.

За Мартин Петров:

Мартин Петров е един от най-добрите български футболисти, играл за няколко класни европейски отбора. Той се отличава с бърза ефектна игра и с елегантност на терена. Започва своята кариера едва на 10 години във ФК Ботев (Враца). През годините е играл за Сервет (Женева), Волфсбург, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити и националния отбор на България. През 2013 г. Петров се присъединява към ФК ЦСКА.

За Kamenitza Фен Купа:

Kamenitza Фен Купа е любителски футболен турнир, организиран от Kamenitza, със съдействието на спортния бранд adidas. Турнирът е най-голяматото футболно първенство за непрофесионалисти в България, сертифициран от Българския Футболен Съюз и Българския Олимпийски Комитет. От своето начало през 2003 г., Kamenitza Фен Купа всяка година дава възможност на хиляди любители на фурбола да се състезават за титлата Национален Шампион на България. Kamenitza Фен Купа обхваща всички области на страната, като провежда квалификации в 27 града и регионални полуфинали в 12 града с над 18 хиляди участника.

Още информация на тема футбол може да намерите на http://news.adidas.com/BG/home/FOOTBALL.