Консултантът по съдийските въпроси на президента на БФС Борислав Михайлов – Марк Батa бе на традиционното си работно посещение в България от 28 до 30 април включително.

Френският специалист наблюдава двубоите от 32-ия кръг в Първа професионална лига, като присъства на живо на срещите Витоша – Черно море и Берое – Левски, след което проведе тричасов работен семинар със Съдийската комисия, съобщиха от БФС.

Бата направи индивидуални и групови анализи на наблюдаваните от него мачове, а в последния ден от посещението си имаше двучасова среща със съдиите от Първа лига.

В последния ден от посещението си консултантът по съдийските въпроси разгледа детайлно досегашното представяне на елитните ни рефери и набеляза основните им силни страни, както и пунктове за подобрение.

В седмицата преди това за двудневен одит на СК в България пристигнаха отговорниците за нашата страна от Панела на Съдийската конвенция Йорн Ларсен (Дания) и Мигел Солис (Испания).

Освен щателен преглед на пълната документация и серия от интервюта, те успяха да изгледат и полуфиналната среща реванш от турнира за Купата на България между отборите на Левски и ЦСКА.