„Момче на годината`2012” Марио Тихомиров, който трогна цяла България с постъпката си – как спаси в Белоградчик 8-годишния Мишо, паднал в 4-метрова пропаст в скалите до Летния театър "Гъбите" около града на 23 ноември, е пред важен избор.

Марио сподели пред Гонг, че наскоро е получил две предложения за трансфер. Школите на Левски и Литекс искат той да премине към тях и да тренира футбол на високо ниво. Осмокласникът и възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда", играе в местния отбор за деца и юноши „Балкан”. Марио не крие, че е от Левски и Челси, а любимият му футболист е Владимир Гаджев.

Самият той коментира ситуацията и от сцената снощи на церемонията „Мъж на годината`2012”: „Още не съм решил. Не съм мислил по въпроса, но сигурно ще отида в Литекс. И с течение на времето да се развия и да премина към по-големите отбори”.

Марио ни разказа също, че преди време, когато навън температурите са били минусови, той излязъл да поиграе футбол с екип на Челси, но с къси ръкави. „Рита ми се”, оправдава се с усмивка той.

Снощи Дарик радио за първи път връчи именно на Марио Тихомиров специалната награда „Момче на годината”. Призът е съпътстващ на „Мъж на годината`2012”. Първото частно национално радио отличи с приза Марио Тихомиров. За него имаше специална грамота, но и подаръци от издателство „Хермес”, „Диел Спорт” и Вип Трейдинг – Плейстейшън България.