Втородивизионният Марица Пловдив също ще издигне кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. Това информираха от родния клуб на Христо Стоичков в социалните мрежи.

"Заявяваме, че ще издигнем кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС на предстоящия изборен конгрес на 18.3.2022 г. Обявяваме се за цялостна промяна в българския футбол и вярваме, че Димитър Бербатов и неговият екип са хората, способни да я осъществят", се казва в официалното съобщения на клуба.

Собственикът на Марица Христо Христов се кандидатира за шеф на БФС на конгреса на 12 октомври миналата година, но след това подкрепи Димитър Бербатов. На изборите обаче победи Борислав Михайлов, който запази поста си.

Марица (Пловдив) е петият отбор, който в рамките на по-малко от 24 часа подкрепя бившия централен нападател на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и българския национален отбор след аматьорските Черногорец (Ноевци), Пирин (Гоце Делчев), ФК Дреновец (област Видин), Победа (Орландовци) и Балкан (Варвара, област Пазарджик).