Една от запазените марки в българския футбол – Марица Пловдив, ще продължи на чисто своето съществуване, научи Гонг. Родният клуб на Христо Стоичков наесен ще се състезава в най-ниското ниво – „Б” окръжна група, след като правото му на участие в третия ешелон бе закупено от тима на Раковски.

"Жълто-сините" слизат с две нива надолу във футболната йерархия заради предишния си собственик Рангел Берберов, който допусна обединение с Раковски, като дори мачовете на отбора-хибрид се играха в този град. Същевременно легендарната школа от квартал Кършияка бе докарана до просешка тояга.

Човекът, заел се с тежката задача да съживи Марица е Марин Ленгеров. Той е на 61 годишни и бизнесът му е свързан с машиностроене и производство на инструменти. Пред Гонг Ленгеров гарантира, че школата на Марица ще бъде възродена и клубът ще има отбори във всички възрастови групи при децата и юношите. Представителният тим също ще бъде изграден основно от момчета от старшата възраст, които ще бъдат водени от няколко по-опитни футболисти към по-горната група.

„Издръжката на школата и първия отбор за следващия сезон по груби сметки ще струва около 100 хиляди лева. Тези пари ще бъдат осигурени, защото Марица трябва да го има и ще го има. Отсега няма да си поставяме дългосрочни цели. Ще вървим стъпка по стъпка”, коментира за Гонг Марин Ленгеров. Той каза още, че в края на седмицата ще бъде обявено името на новия старши треньор на отбора.