Марица Пловдив ще отбележи 90-годишнината от своето създаване на 20 септември. В чест на юбилея ръководството на славещия се като люпилня на футболни таланти клуб ще събере някои от най-успелите свои възпитаници, които ще се изправят срещу ветераните на ЦСКА.

Сред поканените и потвърдили участието си в празника е и Христо Стоичков, увериха от управата на Марица. Както е известно Камата прави първите си стъпки във футбола именно в пловдивския квартал Кършияка. Ветераните на ЦСКА пък ще бъдат предвождани от треньор №1 на миналия век Димитър Пенев.

Мачът между Марица и ЦСКА започва в 17.30 часа на стадиона край Захарната фабрика. Преди това, от 16.00 часа, ще има и двубой между децата набор 97 от двете школи.

Междувременно представителният тим на пловдивчани, който претърпя редица реформи, заради които започна сезона от дъното на българския футбол, постигна втората си победа от началото на сезона. Жълто-сините се наложиха над Светкавица (Манолско конаре) с 3:0 в мач от втория кръг на „Б” регионална футболна група и са с пълен актив от 6 точки.