Марек представи новия спортно-технически директор на клуба. Това е Иван Капитански, който се завръща в дупнишкия клуб след няколкогодишен престой в Англия.

Вицепрезидентът на Марек Васил Василев представи Капитански на пресконференция, като заяви, че задачата пред новия директор е да надгради постигнатото в Детско-юношеската школа на клуба.

Иван Капитански е завършил треньорски курсове в Англия, работил е и в школите на Брайтън и Барнет, както и с програмата Корвър коучинг. Бил е и в академията на МК Донс. От думите му стана ясно, че ще настъпят известни промени в школата на Марек, която ще бъде преструктурирана, ще се въведе и нова методика на работа. Капитански ще следи целия процес и тренировките. Той притежава над 10 треньорски лиценза, придобити в Англия.

Най-високият от тях е UEFA ‘A’ Licence, който му дава право да бъде помощник-треньор в „А“ група. Иван Капитански е и единственият българин, който не е бил професионален играч и притежава такъв лиценз. Той е завършил и висшето си образование в Англия - BSc (Hons) Coaching for Performance in Football от Anglia Ruskin University. Разликата с НСА е, че в НСА се завършва с УЕФА Б Лиценз, а в Anglia Ruskin University изискването да започнеш висше образование е да имаш УЕФА Б Лиценз.

На пресконференцията днес присъства и треньорът на първия тим на Марек и на юношите старша възраст Цветан Видински. Той подчерта, че назначаването на Иван Капитански е изключително ценно за клуба, тъй като в Марек се разчита на местни и амбициозни хора.

„При нас има хора, които искат да се развиват и да налагат свои идеи, а Иван Капитански е точно такъв”, обясни Цветан Видински.