Броени дни остават до старта на  предстоящия в Албена международен юношески турнир по футбол „Бултекс Къп 2014”. Надпреварата е от 1-и до 5-и май. Мачовете ще се играят на два от терените в курортния комплекс. Тимовете на  Манчестър Сити, ПАОК, Цървена звезда, Бешикташ, Академия Георге Хаджи, Стабек и българските Черно море и ЦСКА пристигат и ще бъдат настанени на 30-и април. Техническата конференция на турнира е предвидена за следващия ден в 8,30 сутринта. Официалното откриване, което ще бъде уважено от бившия футболист на Манчестър Сити и настоящ на ЦСКА Мартин Петров е с начален час 9,30 на първи терен в Албена. Присъствието на тима на Манчестър Сити вдига сериозно нивото на турнира, който от година на година ще става все по-силен. За това гарантира Станимир Иванов, който заедно със своя брат Иван организира за втора поредна година тази надпревара. Отборът на ЦСКА спечели миналогодишното издание и след 3 дни ще се хвърли в здрава битка за защита на купата.

„Всичко е готово. На финалната права сме. Отборите ще пристигнат на 30-и април в КК Албена. Организационно нещата са наред, терените са на много добро ниво. Очаквам отборите да покажата качествен футбол.Нашата идея е турнирът да се разраства и с всяка следваща година отборите да са с една идея по-класни, без да обиждам миналогодишните. През тази година поканихме отбор от Англия, което вдига нивото на турнира. За разлика от миналата година през тази турнирът е в КК Албена. Причината е за по-голямо удобство на отборите. В Албена има три терена, като мачовете ще се играят на 2 от тях. Хотелът се намира в близост до терените. Комплексът е затворен, има басейн, тенис корт, плажът е близо, така че всички необходимо за прекарването на 5 приятни дни е налице”, заяви Станимир Иванов, който съвместно със своя брат организира турнира.

На въпроса кое кара Станимир и Иван Иванови да организират за втори път тази футболна надпревара, Станимир отговори така: „Първо обичаме футбола, а от друга страна един такъв турнир ще бъде изключително полезен за децата, особено за българските отбори да се изправят срещу свои връстници от сериозни отбори от чужбина. Благодаря на Мартин Петров, че прие да открие турнира. Спряхме се на него, тъй като той е бивш играч на Манчестър Сити и е българска легенда. Да се надяваме, че някой от българските отбори ще спечели купата”.