Два детски отбора от школата на ФК "Велбъжд" ще участват в първенството "Футбол 7", организирано от БФС в София. То е за деца родени 2001 и 2002 година, от т. нар. подготвителни групи, за които няма официални мачове.

След теглен жребии, децата- родени 2001 година на "Велбъжд" попаднаха в по- силната от двете дивизии. Те ще играят с "Левски, ЦСКА, ДИТ- частна школа, Славия, Миньор- Перник, Септември, Люлин и Годеч".

Отборът на "Велбъжд"- родени 2002 година ще бъде в група с "Лъвчетата, Левски, ЦСКА, ДИТ, Славия, Септември и Годеч".

Първите кръгове са на 6- 7 октомври, на база в Драгалевци. Играе се с по 6- ма полеви играчи и един вратар, като смените са на хокеен принцип, в три полувремена от по 15 минути. Теренът е с размери 60/ 40, а вратите 5/2 метра.

Депозитът за участие във всяка от групите е 300 лв. "Футбол 7" ще си има до края на седмицата и генерален спонсор.

"Тази година има голям интерес към това първенство и се радваме, че от БФС приеха молбата ни за участие. Благодарим на община Кюстендил и спонсорите, които правят възможно това участие, защото всички мачове са в София. Всяко дете ще има картон, в който ще се записват неговите качества и ще се следи неговото развитие", коментира за Дарик директорът на ДЮШ на ФК "Велбъжд" Илчо Велинов.

Треньори на отборите от Кюстендил ще са Кирил Мицов и Ивайло Иванов, с помощта на Велизар Мирчев и Йордан Йовчев.