Според водещия футболен мениджър Лъчезар Танев арестът на Иван Леков е бил показна демонстрация от страна на държавните органи.

„Не мога да коментирам, а и не съм запознат. Дали той е виновен или не ще решат други хора. Арестът му беше изключително лоша демонстрация. Този човек можеше да се яви по съвсем нормален начин пред властите. Според мен се е целяла прекалено голяма показност, която беше излишна. Този случай е много неприятен и ще има гласност и в чужбина, което няма как да не повлияе на футболния ни имидж”, коментира пред Гонг Лъчезар Танев.

Според импресариото Борислав Михайлов трябва да даде обширна пресконференция, на която да обясни, това което се върши в БФС под негово ръководство.

„Какъвто и да е изпълкома, аз винаги ще имам приятели в него, защото играх 15 години футбол на високо ниво. Боби Михайлов трябва да поиска вот на доверие. Доколкото знам той е успял да увеличи спонсорските договори на БФС поне два пъти. Скоро ще станете свидетели на много сериозен договор с „Спортфайв”. Бяха направени много неща, но те не се виждат”, отбеляза агентът Танев.

Мениджърът допълни, че Владимир Манчев е пренебрегнал предложения на испанския Херес и на два гръцки клуба. В момента бившият национал, който остана без отбор е свободен агент и тренира с ЦСКА.