Лъчезар Танев бе най-известното име сред футболните агенти, които заедно със скаути и треньори на родни и чуждестранни клубове, проследиха мачовете от първия у нас международен турнир за играчи без договори. Той бе организиран от ФИФПро (Световният съюз на футболистите) и АБФ (Асоциацията на българските футболисти) и се проведе на спортен комплекс „Царско село” с участието на националните гарнитури на играчите без договор на България, Гърция, Румъния и Полша.

Освен Лъчо Танев на трибуните на комплекс „Царско село” бяха забелязани президентът и собственик на „Локомотив” (Пд) Христо Крушарски, спортният директор на „черно-белите” от Пловдив Чавдар Цветков и колегата му от новака в елита Септември Сф Георги Марков. Победител в двустранния турнир стана тимът на Гърция, който надигра в първия мач състава на домакините с 3:1, а във финала за първото място южните ни съседи прегазиха с 4:1 състава на Полша, спечелил преди това с 4:2 над Румъния. Президентът на Асоциацията на българските футболисти Дончо Донев връчи купата на победителите от Гърция, а за „дружина полска” остана утехата, че Фабиан Пиасецки бе избран за играч №1 на турнира и спечели единствения индивидуален приз.

В малкия финал за третото място водените от селекционера Румен Стоянов българи победиха с 1:0 коравите румънци. Четирите национални гарнитури бяха съставени от състезатели, които през изминалия футболен сезон са играли в професионални отбори в своите страни, а сега са свободни агенти и могат да бъдат наети без трансферна сума. „Целта на турнира бе играчите да представят своите умения пред футболните специалисти – агенти, треньори и скаути и да си намерят нови отбори за предстоящия сезон”, коментира генералният секретар на АБФ Георги Бойчев.