Този уикенд кавалерът на Златната топка Христо Стоичков влиза във филма КОНКАКАФ Голд Къп. 

Най-големият български футболист ще е основен анализатор на американския гв гигант "Унивижън за първенството на Северна и Централна Америка.

"Мачовете ще са жестоки. Мнозина могат да се възхитят на качеството, което се играе в тези държави. Ще обикалям всички стадиони. Винаги Щатите и Мексико са фаворити, но нека да видим какво ще стане", заяви той пред Труд.

Стоичков е ВИП-гост на финала в Чикаго на 7 юли. А след това се отдава напълно на българските си фенове. Кавалерът на „Златната топка“ започва тур из България със своята автобиография „Историята“. Книгата, написана в съатворство с Владимир Памуков, носител на голямата награда за спортна журналистика „Черноризец Храбър“. 
Изданието на „Софтпрес“, достигна умопомрачителните за България над 50 000 тираж. В Русе се похвалиха с пресконференция за визитата на Камата. 

На 28 юли Стоичков ще раздава автографи в зала „Арена Монбат“. Сто русенски деца ще пресъздадат моменти от великото американско лято на 1994 година, от което мина четвърт век. Организаторите пуснаха билети по 25 лева, в които се включва и екземпляр на „Историята“.

Освен това Стоичков ще гостува в Петрич, Стара Загора, Плевен и Каварна.