Отборът на Лозенец Юнайтед загуби финала на силния международен турнир по футзал в Холандия. В ключовия мач, който се игра в неделя, българският тим претърпя драматично поражение с 1:2 от силния състав на Русия.

Това бе деветото поредно участие на Лозенец Юнайтед в надпреварата, като за втора поредна година отборът достига до финал и го губи. Тимът обаче е силно амбициран да се върне в Холандия през 2011 година и вземе най-после полагащия му се трофей.

„Руският тим, спечелил тазгодишното издание на надпреварата, бе съставен изцяло от футболисти на Динамо Москва”, сподели пред Gong.bg капитанът на Лозонец Юнайтед Кирил Иванов.

Лидерът в българския тим разкри и как се е развил драматичният мач на финала: „Четири минути преди края на мача резултатът беше 0:0. Нашият отбор беше в числено намален състав. Допуснахме гол четири минути преди края, а три минути преди последния сигнал не ни отсъдиха дузпа и след още една минута и те останаха с намален състав. При това положение, имахме греда и 2-3 положения да изравним, но не успяхме. Минута преди края ни вкараха гол – стана 2:0 и в последната минута ние отбелязахме за 2:1.”

Лозенец Юнайтед пътува за Холандия без част от основните си играчи, сред които и вратарят на тима. Догодина обаче отборът възнамерява да завоюва силния турнир, който се изплъзва на състава ни две години поред.