Българският отбор по футзал Лозенец Юнайтед се представи великолепно на международен турнир в Холандия, като завърши на второ място от 13 отбора, след нещастна загуба след дузпи на финала.

Българите взеха участие в 17-то издание на TISC (Тромел Индоор Сокър Къп), което се организира от Университета Твенте в Енсхеде, Холандия. В надпреварата участие взеха отбори от Холандия, Полша, Англия, Русия и Лозенец Юнайтед.

По регламент три от групите бяха с по три отбора, а една с четири. Нашите представители изтеглиха най-тежкия жребий – в група с 4 отбора, което означаваше 6 мача в един ден.

Въпреки това Лозенец Юнайтед спечели своята група с 13 точки (4 загуби, 1 равенство, 1 загуба), следван от Познан (Полша)10, Дринегло (Холандия) 8, Йетта ГТ (Холандия) 3.

На 1/4-финалите българският представител смаза друг холандски тим – Надрази с категоричното 5:1.

В битка за място на финала Лозенец Юнайтед пък разгроми втория отбор на Познан отново с 5:1 и така се класира в мача за купата. В него българите се изправиха срещу холандския Леоваарден, в който имаше играчи от Германия, Полша и Дания. Домакините поведоха, но в самия край на мача по-добрият отбор на Лозенец Юнайтед заслужено стигна до изравняване и така победителят трябваше да се реши след дузпи, при които българите направиха един пропуск, който за съжаление се оказа достатъчен за загубата.