Най-старият отбор по футзал в България - Лозенец Юнайтед, който тази година става на впечатляващите за България 20 години, отново заминава на ежегодния международен турнир по футзал в Холандия. Това ще е юбилейното 10-то участие на българските момчета в надпреварата, които в последните две години играха два финала, но за жалост и в двата изпуснаха победата.

„Миналата година на финала срещу нас игра не кой да е а Денис Глушаков, който тази година беше избран за футболист на годината в Русия. Разбира се подобни играчи могат само да ни мотивират и да ни карат да даваме максимума от себе си“, споделя Кирил Иванов, капитан на Лозенец Юнайтед.

И тази година се очаква силен турнир в Твенте. Участие ще вземат отбори от Русия, Полша, Англия, Италия, Франция домакина Холандия и други. „Опитът ни в този турнир е много голям, все пак отиваме за десета поредна година. Освен това за първи път заминаваме в пълен състав и целите ни са минимум финал. Искам да благодаря и на нашия спонсор, които в тези тежки времена погледнаха към аматьорския футбол и за втора поредна година ни помагат. Надявам се този път да им донесем купата”, разказва Кирил Иванов.

Турнирът ще се проведе на 16, 17 и 18 декември.