Братът на футболната звезда Димитър Бербатов- Асен остава в ареста, а приятелката му Анна Папучарова, с която той бе арестуван, бе освободена. Това реши Окръжният съд в Благоевград след като мерките на задържаните преди три дни, съобщава "Труд". 

Двамата бяха заловени с дрога по време на акция на полицията.Пред съда Бербатов признал, че дрогата е негова и приятелката му няма нищо общо с наркотиците. Затова и младото момиче бе освободено. Бербатов и приятелката му са обвинени в пласиране на дрога.

До арестите се стигна, след като в лек автомобил БМВ, ползван от 27-годишния благоевградчанин И. К.Б., е намерено и иззето около 1,70 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. Полицията разпитала наркомана и той предал дилъра, от който купил дрогата.

Асен Бербатов

Посочил лицето Асен Бербатов и казал,че сделката е станала в района на магазин Метро. Последва незабавно издирване на Бербатов.

Той е засечен да пътува в лек автомобил „Ауди“ с 28-годишната му приятелка Анна Папучарова. При извършената проверка на автомобила в Бербатов е открит около 1 грам кокаин, в дамска раница е намерен 2,4 грама канабис, а в джоб на дамска дреха – сумите от около 6700 лв., 75 евро и 10 паунда. Двамата са държали и кристално светлокафяво вещество с тегло 0,7 грама, на което предстои да бъде установено съдържанието.

Асен Бербатов

На другия ден, 7 март, бе извършено претърсване в софийската квартира на Асен Бербатов, в която бяха намерени и иззети още около 5 грама канабис и електронна везна.

Преди няколко години Асен Бербатов бе осъден на една година и два месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за разпространение на дрога. Той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.