Инициативен комитет от локомотивци - фенове, деятели и бивши футболисти, внесоха искане родната улица на легендата Начко Михайлов в квартал "Орландовци" да носи неговото име. Новината беше съобщена от пресаташето на Локомотив (София) Атанас Станкушев пред БТА.
Той е от вносителите на предложението до Столична голяма община и до кмета на район "Сердика", в чиято територия попада квартал "Орландовци".

Писмото е адресирано до Йорданка Фандъкова - кмет на София, Тодор Кръстев - кмет на район "Сердика" (София).

Атанас Михайлов-Начко е легенда на Локомотив (София) и един от най-обичаните футболисти в българската история. У нас играе само и единствено за родния си клуб, има над 120 мача в различните национални състави. Ненадминат в световен мащаб при изпълнението на ъглови удари, феноменален и при свободните.

"С левия си крак този човек не играе футбол, той го рисува!", възкликна прочут френски журналист за Начко след като той наниза 5 гола в два мача на техния шампион Монако. За да сътвори европейска сензация на Локомотив", цитира Станкушев.
Начко си отиде рано, едва на 57. Ако не беше загубил битката с най-жестоката болест на 5 юли тази година щеше да вдигне наздравица за 70-тия си рожден ден. Е, това няма как да стане. В негова памет ще пием по глътка вино всички ние, които безкрайно го обичаме днес и завинаги..."

Във връзка със 70-годишнината на Атанас Михайлов назря идеята да потърсим възможност родната му улица "Съзнание" в кв. "Орландовци" да бъде преименувана и да носи неговото име. Зададохме въпроси, получихме отговори. Инициативният ни комитет се съобрази и входира молбата си днес. Със самочувствието и дълбокото убеждение, че нашият Начко, любимец на всички българи, има място в орбитата на своите учители и приятели, Котков и Аспарухов! Които са посмъртни кръстници на софийски улици. И няма да има прецедент, ако ул. "Съзнание" в неговия квартал "Орландовци" бъде преименувана на ул. "Начко Михайлов"!

В Инициативния комитет влизат хора като Иван Василев - сега президент на Локомотив (Сф), Атанас Станкушев, който е секретар, Атанас Тонев, Ангел Колев, Богдан Томов, Бойчо Величков, Венцислав Арсов, Георги Бонев, Даме Стойков, Имо Тонев, Спиро Дебърски, Силвестър Милчев, Тодор Колев, адвокат Стефан Ботев и др.