Отборът на Локомотив 1929 (София) спечели детския футболен турнир за купата на "Кока-Кола", който приключи днес в спортен комплекс "Спортна София" в Борисовата градина. Надпреварата бе за момчета, родени през 2009 година и е част от националната програма "Децата и футболът". Организатори са Асоциацията на българските футболисти, Българският футболен съюз и Столична Община.

Във финала малките "железничари" надиграха съгражданите си от Национал с 3:2. Драма имаше и в малкия финал, в който Славия и Левски завършиха 2:2 в редовното време. "Белите" обаче бяха по-точни при дузпите и с 5:3 спечелиха третото място в турнира. В спор за 5-ото място в крайното класиране отборът на Царско село победи ЦСКА-София с 2:0. На седма позиция приключи тимът на Витоша (Бистрица) след успех с 3:0 над ДИТ (София).

Всички участващи отбори получиха футболна екипировка, топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор "Кока-Кола". Младите таланти бяха наградени от капитаните на ЦСКА-София и Левски - Петър Занев и Иван Горанов, както и от футболиста на Славия - Галин Иванов.

В церемонията по награждаването участваха още Председателят на Асоциацията на българските футболисти - Дончо Донев и генералният секретар на АБФ - Георги Бойчев.
Бяха раздадени следните индивидуални награди:
най-добър вратар: Николай Кръстев (Национал)
най-добър защитник: Денис Савов (Локомотив София)
най-добър полузащитник: Борис Йорданов (ЦСКА-София)
най-добър нападател: Александър Стойчев (Славия)
голмайстори: Любомир Близнаков (Витоша) и Реджеп Джугдан (Локомотив София) с по 4 гола
най-техничен състезател: Мартин Виденов (ДИТ)
най-полезен състезател: Георги Марков (Национал)
най-добър състезател на турнира: Георги Камбитов (Левски)
най-добър треньор: Димитър Михайлов (Локомотив София).