Днес в София на стадион „Раковски” се изиграха мачовете от последната зона на детски футболен турнир „Данониада” 2018.

Два столични отбора продължават към финала на турнира на 1 юни. ФК „Национал” (Сф) стана водач в едната група с обща голова разлика 16:1. В другата група ФК „Локомотив” (Сф) се класира за финала след минимална победа с 1:0 в дерби с ФК „Славия” (Сф) и обща голова разлика от 7:1

В зона София играят отбори от Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, Враца, Монтана и София-град.

За втора поредна година по време на “Данониада” се организираха образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

В рамките на турнира се организира специална обучителна игра сред участниците и публиката, която има за цел популяризирнето на здравословното хранене. Важната информация за храненето и хранителните навици е представена на децата по интересен и забавен начин в игрови формат.

Националният финал на „Данониада 2018” ще се играе на 1 юни на терена на НСА Мачовете традиционно ще са отворени за публика.

Резултатите от мачовете в зоните, снимки и видеоматериали се публикуват на интернет сайта на турнира www.danoniada.bg както и във Facebook страницата на „Данониада” http://www.facebook.com/danoniada