Драма в последните секунди на двубоя в Кубрат лиши Локомотив Русе от заслужена победа. „Железничарите“ водеха с гол на Мирослав Георгиев до края на четириминутното продължение на мача от 5-ия кръг на Североизточната Трета лига. Тогава съдията Караколев от Варна даде дузпа, която стигна на домакините за крайното 1:1.

Лошото състояние на терена на Градския стадион в Кубрат доведе до тежка травма на бранителя на Локомотив Джан Али. Той извади рамо при падане на земята. Освен принудителната смяна в 35-ата минута, на старши-треньора Ивайло Кирилов му се наложи и да прави и размествания в схемата на игра.

Въпреки това, русенските локомотивци се адаптираха по-добре на тежкия терен и надиграха своя съперник. Усилията им в предни позиции дадоха плод в самия край на първата част, когато Мирослав Георгиев откри резултата. След подновяването на играта „железничарите“ потърсиха и втори гол. От удобни положения Станчев, Недков и особено Хараланов не успяха да намерят очертанията на вратата на домакините.

В 82-ата минута централният нападател на русенци Радомир Хараланов пропусна да реши мача. Той бе изведен очи в очи в вратаря на домакините, но след удара му топката само облиза гредата.

Срещата вървеше към закономерна победа за Локомотив Русе. В последната от дадените четири минути продължение обаче, реферът отсъди дузпа за Кубрат, която бе оспорвана от гостите. В крайна сметка, 45-годишният ветеран Ивелин Спасов бе точен от бялата точка и спаси своите от загуба.

„Очаквах да изпитаме повече трудности срещу коравия тим на домакините, но стояхме много добре и наистина пропуснахме да вземем трите точки. Имахме доста чисти положения, от които можехме да увеличим аванса си. Не мога да подмина съдийството на мача. Имам доста забележки в редица ситуации. Спряха ни няколко добри атаки при несъществуващи засади, а за дузпата накрая просто не ми се говори“, не скри разочарованието си след края на двубоя старши-треньорът на „железничарите“ Ивайло Кирилов.

След това равенство Локо е на 7-ото място със 7 точки, а Кубрат е на 9-ото място с 5.

В следващия кръг Локомотив Русе посреща Септември Тервел на Градския стадион. Мачът е в неделя, 30 септември, от 16:00 часа.

Съставът на Локо Русе в Кубрат: Радосвет Христов, Джан Али (35′ – Радомир Хараланов), Огнян Брайнов, Владимир Перчемлиев, Ивайло Иванов, Мерт Хасан, Мирослав Георгиев (83′ – Ивайло Димитров), Мартин Рачев, Мартин Недков, Дениз Неджмиев (89′ – Борислав Димитров), Динко Станчев.