Третодивизионният ОФК Локомотив Мездра записа своя най-категоричен успех досега в контролните срещи от зимната си подготовка. Мездренските "железничари" сразиха с 5:0 новака в групата Пещера Галата в проверка, която се игра на изкуствения терен на градския стадион. Хеттрик за домакините отбеляза централният нападател Валдемар Стоянов, два гола добави неговият партньор в атаката Лионел Матадос. 

Това е четвърти пореден успех за момчетата на треньора Николай Нинов в контролите от началото на годината - преди това те победиха Искър Роман с 4:2, Витоша U19 София с 1:0 и Балкан Ботевград с 2:1. 

Локомотивци поведоха в резултата в 14-ата минута, когато Валдемар Стоянов проби на скорост отдясно и шутира силно по диагонала, топката рикошира в крака на защитник на гостите и след като се отби в далечната греда, спря в мрежата за 1:0. 

Пет минути по-късно Милен Василев стреля от пряк свободен удар в десния страничен стълб. В 41-ата минута отново Валдемар Стоянов покачи на 2:0, възползвайки се от асистенция на брат си Браиан Стоянов. 

15-на минути след почивката Валди Стоянов изведе Лионел Матадос в пеналта и той с направи преднината на "червено-черните" класическа - 3:0. 

В 82-ата минута Валдемар Стоянов оформи своя хеттрик в мача след ювелирен пас на своя брат Браиан, а крайното 5:0 оформи отново Лео Матадос в 86-ата минута след перфектно изпълнение на пряк свободен удар в стил Лионел Меси. 

По време на срещата гостите от Галата имаха няколко добри възможности да стигнат поне до почетно попадение, но вратарят на "железничарите" Ивайло Сайков не им остави никакъв шанс, отразявайки опасни удари на Румен Миков - на два пъти, и на Слави Младенов. 

Съставът на ОФК Локомотив: Ивайло Сайков, Камен Каменов (69-Давид Стоянов), Генади Петров, Митко Красимиров, Васислав Димитров (78-Мартин Михайлов), Мамаду Сисе (46-Николай Ковачев), Джефри Алмейда (46-Гроздан Илиев), Милен Василев (78- Паоло Петков), Валдемар Стоянов, Браиан Стоянов (кап.) и Лионел Матадос. 

Следващата проверка на футболистите на  Локо Мездра е в сряда, 3 февруари, от 15:00 часа, когато те гостуват на петия на полусезона в Югозападната Трета лига Чавдар Етрополе, а в събота, 6 февруари, приемат Ботев II Враца, четвърти в есенното класиране в Северозападната Трета лига.