Локомотив Сф разби Рилски спортист с 6:2 в контрола, която бе организирана в последния момент. Голямата новина от лагера на железничарите обаче е привличането на Владислав Романов, който изгледа проверката, а в понеделник започва с новия си стар отбор. Локо Сф продължава да се надява да привлече и друг бивш свой футболист – Цветан Генков, за да форсира опита си да спечели промоция за Първа лига.

Контролата със самоковци не бе предвидена първоначално, като заради снега отпадна проверката на Локо Сф срещу Септември. Но в крайна сметка „червено.черните“ успяха да изчистят изкуствения си терен и там приеха третодивизионния тим.

Още до почивката резултатът стана 5:1 за локомотивци. При 0:0 дузпа за домакините пропусна Николай Цветков-Демона, а след това започна серията от голове. Точни бяха Здравко Димитров, Илия Димитров, Христос Контохристос на два пъти /единия от фаул/ и Емил Виячки, а самоковци намалиха за временното 3:1.

След почивката Локо Сф намали оборотите, на все пак Илиян Стефанов реализира за 6:1, преди да бъде оформено крайното 6:2.

На 27 януари Локо Сф и Рилски спортист отново играха контрола на изкуствения терен в „Надежда“, но тогава мачът завърши 2:2.