Локомотив (Русе) надделя с 3:2 над Калиакра (Каварна) в неделната среща от XVIII-ия кръг на Североизточната Трета лига. По този начин „железничарите“ поднесоха най-ценния подарък на своите привърженици за рождения ден на клуба, основан на 4-и декември преди 86 години.

Мачът се игра при температура, клоняща към нулата. Градусът на емоциите за феновете по трибуните обаче бе значително по-висок, предвид драматичния развой на събитията на терена на стадион „Дунав“.

„Червено-черните“ демонстрираха невероятна воля за победа и обезкуражиха своя противник, след като на три пъти повеждаха в резултата до крайното 3:2.

Двубоят започна равностойно, но през втората половина на първото полувреме „железничарите“ съумяха да пренесат играта в половината на гостите. Мартин Иванов и Динко Станчев пробваха рефлексите на вратаря на Калиакра Мичев, за да се достигне до 40-ата минута, когато Ивайло Иванов откри за русенци. Той бе изведен зад гърба на защитата на каварненци, поведе си добре топката и хладнокръвно я прати в долния десен ъгъл на стража на гостите.

След почивката Калиакра стигна до изравнителен гол в 53-ата минута дело на Мердин Мехмедов, при който останаха съмнения за засада. Това доведе от остри протести от страна на домакините при страничния съдия, но в крайна сметка попадението беше зачетено, пишат от Пресслужбата на Локомотив Русе.

В 59 мин. Мартин Иванов центрира прецизно в наказателното поле и там Станимир Петров засече с глава топката за 2:1. В ответната атака обаче Любомир Михалев бе изведен сам срещу вратаря на Локо Русе Алтънов и не сгреши за 2:2.

Така се достигна до 68 мин., когато „железничарите“ получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Мартин Иванов изпълни своя специалитет и майсторски прати топката директно в мрежата на слисания Мичев – 3:2.

До края на мача русенци успяха да удържат победата със задружни усилия, докато гостите изглеждаха силно разколебани предвид развоя на резултата.

Локомотив Русе запазва осмото място във временното класиране преди зимната пауза в първенството, но вече с актив от 19 точки. Това им дава по-добра изходна позиция да изпълнят целта си и да се преборят за място в първата половина на таблицата през идната пролет.

Калиакра пък ще зимува на трета позиция.