Локомотив Русе привлече нападателя на германския тим Биркенфелд Дениз Неджмиев за новия сезон в Трета лига. 26-годишният играч вече записа участие в първата контрола на „железничарите“ и вкара два гола при победата с 6:1 над Дунав U19 миналия петък.
Неджмиев прави първите си стъпки във футбола в детския отбор на Дунав, където треньор му е бил Димитър Тотев, а по-късно тренира и при починалия миналата година наставник на Локо (Русе) Борислав Богомилов – Шивача. 
„Помня, че тогава ме поискаха от школата на Видима-Раковски. Допитах се до Богомилов, когото много уважавах, как да постъпя и той ме посъветва да направя какво ми е на сърцето“, връща се назад Неджмиев. Така той преминава при юношите на севлиевския тим.

През 2010 г. новото попълнение на русенските „железничари“ заминава за Германия, където в последните 8 сезона записва солиден стаж в местните Оберлига и Ландеслига. Дениз Неджмиев, тогава на 19 години, първоначално е привлечен в Ньотинген, а впоследствие преминава в Пфорцхайм. С досегашния си клуб Биркенфелд е бил в последните три сезона.

„Макар и в Германия, следях какво се случва в русенския футбол. Четях новините и репортажите от мачовете на „железничарския“ тим. Наясно съм с условията и възможностите на Локомотив (Русе) и смятам, че мястото ми е тук. Амбициран съм да помогна с каквото мога на отбора в игрови план. Важното е, да продължим да прогресираме и да вървим нагоре“, казва пред клубния уебсайт Неджмиев.

Старши треньорът на русенските локомотивци Ивайло Кирилов пък разкри, че е подготвял този трансфер от няколко месеца.

„Знаете, че след напускането на Сонер Хюсеин през пролетта изпитвахме трудности в завършващата фаза на атаката. В много мачове имахме надмощие, създавахме положения, но реализирането им в голове беше проблем. От колеги разбрах, че Дениз има намерение да се върне в България и веднага се свързахме. Разчитам много на него и се надявам да ни бъде полезен в предни позиции. Първите ми впечатления от играта му са отлични“, сподели треньорът на Локо (Русе) Кирилов.