Локомотив (Русе) записа скромен успех с 1:0 на старта на новия сезон в Североизточната трета лига. „Железничарите“ биха новаците от Устрем (Дончево) с гол на завърналия се в тима централен нападател Радомир Хараланов.

Двубоят на Градския стадион започна с принудителна смяна в редиците на домакините. Още във 2-ата минута опитният Мартин Иванов се контузи и се наложи да бъде заменен от Борислав Димитров.

Въпреки стъписването, русенци наложиха натиск в първите минути и стигнаха до гол след мощен пробив на Динко Станчев по фланга в 10-ата минута. Топката попадна на левия крак на Радомир Хараланов, който опъна мрежата на гостите.

Мачът бе исторически за отбора от добричкото село Дончево, който този сезон дебютира в Трета лига. Играчите от Устрем излязоха доста стъписани в началото, но с течение на двубоя се окопитиха и не допуснаха повече изненади. Ранният гол пък изглежда успокои „железничарите“ и те от своя страна се разминаха с по-изразителна победа.

„Не съм изненадан от резултата, но важното е, че бихме. През този сезон очаквам да имаме повече трудности, тъй като конкуренцията в групата, според мен, ще бъде по-голяма от миналото първенство. Опитни играчи ни напуснаха, а взехме много млади футболисти, на които им трябва време да се сработят. На този етап целта ни остава да се класираме в първата шестица и да гоним възможно най-предно класиране във втората фаза на първенството“, заяви след края на мача старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

„Доволен съм от старанието на новите в отбора днес. Мога да отлича, естествено, Хараланов, който вкара победния гол и изпълни много точно поставените му задачи. Гостите от Дончево показаха, че имат място в Трета лига и мисля, че доста отбори ще имат проблеми с тях в хода на първенството. По отношение на следващия ни мач, ще изчакаме до сряда да видим дали „Волов“ ще успеят да картотекират отбора си. Надявам се, че мач в Шумен ще има“, каза още наставникът на русенските „железничари“ Кирилов.