Дуото ръководители на Локомотив Пд – Христо Бонев и Атанас Узунов, заминаха за Турция, където ще изберат база за зимната подготовка на отбора. Двамата ще направят оглед на хотелите и терените в средиземноморските курорти Анталия и Белек. Както Гонг вече съобщи, желанието на спортно-техническия щаб на „смърфовете” е да изкара и двата си зимни лагера на турска земя.

Бонев и Узунов тръгнаха с кола за Истанбул, от където се качват на самолета за Анталия. Турът из многобройните спортни бази и лъскави хотели ще бъде утре, а в сряда почетният президент и административният шеф на „черно-белите” се прибират в Пловдив.

На „Лаута” вече се чудят кой да бъде техният представител на жребия за 1/8 финалите в турнира за Купата на България. По принцип това е Атанас Узунов, но сега бившият топарбитър няма да се прибере навреме за събитието, което е в сряда от 11.00 часа в София.

Междувременно днес футболистите на Неделчо Матушев тренираха в приповдигнато настроение след драматичната победа над Локо Сф. Игралите във вчерашния мач имаха възстановително занимание, докато останалата част от групата се натовари по-сериозно. Вторник е почивен ден в Локо Пд, а от сряда започва подготовката за двубоя от последния есенен кръг срещу Черноморец.

Двубоят е в понеделник, 29 ноември, на „Лаута”. Мачът с „акулите” поради наказания пропускат Евертон Джилио – Том и Самир Бенжелюн.