Националният селекционер Любослав Пенев официално откри регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа за София и региона, който започна вчера следобяд на столичния стадион „Академик”. Заедно с Пенев на сцената под арката се качи и генералният директор на „Каменица” АД Драган Радивоевич, който пожела успех на отборите в София и на националите по пътя към Бразилия.

В официалното откриване взеха участие още главният секретар на БОК Белчо Горанов и олимпийската медалистка Евгения Раданова, които от името на олимпийския комитет наградиха организаторите на турнира със специални почетни плакети. В рамките на официалното откриване стана ясно още, че записванията на отбори във всички области на България вече е приключило и в тазгодишното издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България участват близо 18 000 любители.

Любо Пенев откри Kamenitza Фен Купа в София

източник: Kamenitza Фен Купа

Столичният полуфинал е най-мащабният в страната, а в квалификациите в края на април участие взеха почти 400 отбора. В петък, събота и неделя най-добрите 64 от тях ще спорят за поредните две квоти за Големия финал – последната стъпка преди мечтаното футболно пътуване до стадион Маракана в Рио де Жанейро, което още тази есен очаква националните шампиони на Фен Купа 2013.

Традиционният демонстративен мач за старта на турнира противопостави два медийни тима. Водещи спортни журналисти от печатни и електронни медии се разделиха в два отбора в червено и зелено, а селекцията беше толкова равностойна, че победителят бе определен с два гола след индивидуални грешки. Червените откриха резултата, а зелените изравниха минути преди края на първото полувреме. Въпреки че водещият Иво Райчев подсили „зелените“, във втората част „червените“ дръпнаха с два гола и запазиха преднината си до последния съдийски сигнал за крайното 3:1.

Любо Пенев откри Kamenitza Фен Купа в София

източник: Kamenitza Фен Купа

Както повелява на Kamenitza Фен Купа емоциите бяха и около терените – 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели очакват феновете в играта „Точен шут”, а класираните за неделния финал вече са над 30. Момичетата на Фен Купа очакват всички на специалния фен-корнер с атрактивни аксесоари като фланелки, шапки, плажни кърпи, карти и много други, а наред с всички награди, за първи път в турнира организаторите предоставят възможността на един от зрителите на регионалните полуфинали в страната да придружи шампионите по пътя им към Рио. Условието е малко точност на платформата „Пътя към Маракана” и повече късмет по време на Големия финал, когато лицето на тазгодишната кампания Трифон Иванов ще изтегли късметлията, който може да вземе със себе си и двама свои приятели.

По време на регионалния полуфинал на стадион „Академик” за феновете са предвидени и още специални награди – Даниел Димитров вече спечели една от трите уникални фланелки с автографи на футболистите на Байерн (Мюнхен), Челси и Милан, разиграни в томбола на щанда на adidas, корпоративен партньор на Kamenitza Фен Купа. Още една тениска очаква своя собственик в неделя. Играта на Samsung „Силен шут” все още е в търсене на нов рекорд, тъй като за момента най-силният шут на София е със скорост 112 км/час, точно с 13 км/час по-бавно от най-доброто постижение до момента. За футболистите с най-мощен шут са предвидени маркови фланелки на Челси и технологични аксесоари на Samsung, а оригинални фен-артикули на „Манчестър Юнайтед“ вече си спечелиха и десетки участници в играта на GLOBUL „Бърза връзка”. Общо 35 желаещи се пробваха в слалома между конусите, а най-доброто време беше на Емил Емилов, който спря хронометъра на 6,00 секунди. Официалният превозвач на Фен Купа 2013 Форд Мото-Пфое зарадва най-добрите жонгльори с атрактивни подаръци, а автомобилът талисман на тазгодишното издание на турнира – новият Ford Fiesta, се превърна в коментарно студио с водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев.

Любо Пенев откри Kamenitza Фен Купа в София

източник: Kamenitza Фен Купа

В утрешния ден мачовете, игрите и наградите продължават с пълна сила, а специално за финала на стадион „Академик” ще се появят култовият Димитър Пенев и любимецът на феновете Мартин Петров. Шампионите на София ще са ясни утре по обяд, а подробности и актуална информация за тазгодишното издание на турнира можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitza.bg/FanCup.