Изпълнителният директор на ФК Свиленград 1921 Антон Пенчев е твърде любопитна личност. В града му викат Любо Пенев, а любовта му към ЦСКА е пословична. Разговаряме с него няколко часа преди приятелския мач между Свиленград и ЦСКА. Само преди няколко месеца двата отбора са се срещнали един срещу друг в турнира за Купата на България. „Всички знаят за любовта ми към ЦСКА и че съм един от най-върлите привърженици на отбора тук. Работата обаче ми е свързана със Свиленград и тук е минала голяма част от кариерата ми като футболист. Така че поставям на първо място местния тим, а после ЦСКА”, казва Пенчев.

Предварително имаме информация, че хората повече го знаят като „Любо Пенев”. Естествено няма как да не го попитаме защо е прякора му. „Любо Пенев ми е любимец от времето, в което влезе в мъжкия отбор на ЦСКА. Любовта ми към Любо я знаят всички. И така ми викат. Дори повече се обръщам на Любо, от колкото на Антон. Имам всички екипи на Пенев – от Компостела, Селта, Атлетико Мадрид, ЦСКА, националния отбор. Имам цялата колекция”, казва с усмивка Пенчев и показва шампионския екип на Атлетико Мадрид, с който е облечен в момента.

Треньорът Любо Пенев и „Любо Пенев” от Свиленград вече се познават лично. Запознали са се преди мача за Купата на България. „Беше приятна среща. Яд ме е, че не остана време за тенис, но и това ще стане някой път. Аз съм раздвоен относно отстраняването на Пенев от поста старши треньор. Смятам, че всяко зло е за добро. Не мисля, че това е последният престой на Любо в ЦСКА. Той пак ще се върне в клуба. Пожелавам му успех в треньорската кариера. В България сме свикнали винаги резултатите да идват ако не за един ден за два. Имаше какво да покаже още и щеше да се справи в треньорството. Харесваше ми, че залагаше повече на българи и искаше да покаже какво е ЦСКА на тези момчета”, разсъждава шефът на местния футболен тим.

Антон Пенчев признава, че няма кой знае какви впечатления от новия наставник Йоан Андоне. „Със сигурност очакванията към него ще са големи”, заключва Пенчев.

Няма как да подминем и темата свързана с двубоя за Купата на България между двата тима. „Вътрешно бях раздвоен преди мача за Купата. Единственото радостно нещо е, че каквото и да беше се случило щеше да е с добър край. Исках да стигнат нещата до дузпи, защото нашият отбор го заслужаваше”, признава Антон Пенчев.

Изпълнителният директор на ФК Свиленград коментира и ситуацията в местния клуб. Според него финансовата криза се отразява на над 80% от отборите в България. „Като организация напредваме. Имаме добър колектив и отбор. Надяваме се нещата да се оправят и да бъдем още по-добри. Колкото до базата, която става подходяща дестинация за подготовка, мога да кажа, че има сериозен интерес от доста клубове да се подготвят тук. Надяваме се по-бързо да се изградят нови терени и леглова база и да се провеждат турнири”, завърши „Любо Пенев” от Свиленград.