Литекс записа убедителна победа над македонския Хоризонт Турново по време на лятната си подготовка. Ловчанлии треснаха с 3:1 тима от западната ни съседка. 

Новото попълнение Омар Косоко, както колумбиецът Данило Асприля и Николай Бодуров отбелязаха за "оранжевите". Даниел Ковачев беше автор на единственото попадение за Хоризонт. За македонския тим игра и преотстъпеният от ЦСКА Григор Долапчиев. 

Преди мача именно фенове на "червените" създадоха напрежение, като опитаха да връчат банани на избягалия от техния тим Джаксън Менди. Полицията обаче прекрати опитите им. Те обаче не спряха да освиркват французина и да го обиждат. 

Иначе първото попадение падна след само три минути игра. Негов автор беше Омар Косоко. Французинът получи една топка на 20-ина метра зад централната линия в половината на Хоризонт и със страхотни индивидуални действия преодоля трима македонски футболисти, влезе в наказателното поле и с десния крак прати топката в левия ъгъл на вратата.

Веднага след това Страхил Попов подаде към Уилмар Джордан и колумбиецът можеше да направи 2:0, но ударът му мина на около метър встрани от вратата и резултатът се запази. 

Не за дълго обаче. Още в 17-та минута българският тим поведе с 2:0, като автор на попадението беше Данило Асприля. Петър Златинов пусна много хитро в наказателното поле към него, той финтира вратаря и от няколко метра направи резултата 2:0. 

Този резултат се запази и до почивката, когато бяха направени няколко промени и в двата тима. Още пет минути след подновяването на играта резултатът вече беше класически. Тогава дълга атака на Литекс завърши с центриране на Васил Божиков отдясно, топката прелетя над доста играчи в наказателното поле и бе посрещната от воле от Николай Бодуров на няколко метра пред вратарското поле. Капитанът на Литекс я закова в долния десен ъгъл на вратата на македонците. 

Пет минути по-късно македонците трсанаха греда, а Григор Долапчиев се отличи в 65-та минута. Тогава той беше изведен сам срещу вратаря на Литекс, навлезе в наказателното поле отдясно и стреля, но ударът му мина встрани от вратата. 

До края все пак играчите на Хоризонт успяха да стигнат до едно попадение. То беше дело на Даниел Ковачев в заключителните минути. Малко след това и Кирил Десподов можеше да запише името си ред голмайсторите, но не уцели вратата и така мачът завърши при резултат 3:1.