Отборът на Литекс разби на пух и прах хърватския шампион Динамо Загреб в третата си контрола от подготвителния лагер в Испания. „Оранжевите“ взеха с 3:1 скалпа на традиционния участник в Шампионската лига, като това бе най-малкият резултат, с който „модрите“ можеха да измъкнат от контролата.

Головете за ловчанлии паднаха през второто полувреме и бяха дело на Милчо Ангелов, Кирил Десподов и Никола Колев.

В 31-ата минута бе първото по-сериозно положение за Литекс, при което Иван Горанов стреля от пряк свободен удар и прати топката в десния горен ъгъл, но вратарят на хърватите показа страхотен рефлекс и изби.

Литекс продължи да натиска, но преди да падне първият гол, с два пропуска се отличи Десподов, а веднъж изпусна и Никола Колев. Все пак логичното се случи в 52-ата минута, когато при центриране отдясно на Емил Петров, Милчо Ангелов с глава откри резултата.

Литекс

източник: pfclitex.com

Хърватите изравниха чрез Фернандес, който бе най-съобразителен в наказателното поле на българите след центриране от корнер в 63-ата минута. В ответната атака тимът на Любослав Пенев отново излезе напред в резулата – отлична асистенция на Румен Руменов изведе сам срещу вратаря Кирил Десподов и той не сбърка за 2:1.

Три минути по-късно – в 67-ата „оранжевите“ решиха всичко в своя полза след гол на Никола Колев. Арсенио намери по прекрасен начин нисичкия полузащитник и той с хубав диагонале удар направи резултата 3:1.

Това бе трета победа от три мача за Литекс по време на подготвителния им лагер в Ла Манга. Преди това жертви на „оранжевите“ бяха норвежките Од Гренланд /2:0/ и Стрьомгодсет /1:0/.

Литекс

източник: pfclitex.com

Литекс Динамо Загреб 3:1

1:0 Милчо Ангелов(52)

1:1 Фернандес(63)

2:1 Кирил Десподв(64)

3:1 Никола Колев (67)

Съставът на Литекс: Евгени Александров, Емил Петров, Александър Цветков, Пламен Гълъбов, Иван Горанов, Кристиян Малинов, Никола Колев, Румен Руменов, Кирил Десподов, Арсенио Нунеш, Милчо Ангелов ( Александър Конов, Красимир Станоев, Елтон, Петрус Бумал, Васил Шопов, Густаво Кулма, Бьорн Йонсен, Тонислав Йорданов, Галин Минков, Александър Георгиев)


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS