Левски пропиля два гола аванс и завърши 2:2 срещу гостуващия Литекс в мача от 18-ия кръг на първенството на дублиращите отбори.

„Сините” поведоха с 2:0 преди почивката с попадения на Иван Цачев. Цачев откри резултата в 25-ата минута с удар от границата на наказателното поле, а две минути преди почивката той отбеляза и втори гол, след като беше изведен в чиста позиция от Владимир Гаджев.

Лекувалият повече от седем месеца контузия на коляното Гаджев, който изведе Левски с капитанската лента, игра до 63-ата минута, когато заменен от Костадин Аджов. Домакините имаха превъзходство през първата част, но след почивката старши треньорът Викторио Павлов направимного смени и това се отрази на играта на "сините", които предоставиха инициативата на съперника.

Така гостите от Ловеч стигнаха до равенството с голове Атанас Димитров в 52-ата минута и на Тодор Тодоров в 74-ата минута, възползвайки се от грешки в защитата на домакините и не особено убедителни изяви на вратаря Цветан Димитров

Халфът на „сините” Майкъл Тевия започна мача като титуляр, но още в петата минута получи контузия и беше заменен от Георги Недялков.

Литекс е лидер в класирането с 41 точки, пред защитаващия титлата си Левски с 36 точки и Сливен с 35 точки.