Левски победи с 2:1 ФК Слован Либерец в последната си контрола от лагера на кипърска земя преди близо 100-на зрители, сред които бе и националният селекционер на България Станимир Стоилов.

Головете за „сините” бяха дело на Жоазиньо (12’) и Георги Сърмов (37’). За чехите едно попадение върна Деймек (39’).

В игра за Левски след дълго отсъствие се появи Христо Йовов. Той влезе на мястото на Николай Димитров в средата на второто полувреме. Титуляр като десен бек в селекцията на Георги Иванов започна Елин Топузаков. Здравословни проблеми попречиха на Стефан Станчев да излезе срещу чехите на този пост.

Шакиб Бензукан започна като титуляр, но в 80-та минута бе заменен принудително заради контузия. Не негово място в игра влезе Виктор Генев.

Левски успя да поведе в резултата в началото а първото полувреме. В 12-та минута Александър Александров изведе добре Мирослав Антонов сам срещу стража на чехите Хаузер, нападателят вместо да шутира, подаде на непокрития Жоазиньо, който реализира за 1:0.

Резултатът удвои Георги Сърмов в 37-та минута. Миро Антонов бе фаулиран далеч от наказателното поле на чехите. При изпълнението Александров чукна леко към Сърмов, а последният с топовен шут вкара за 2:0 в ъгъла, в който бе застанал и противниковия вратар.

Само две минути по-късно играчите на Слован върнаха един гол. В 39-та минута последва остро центриране от фаул в наказателното поле на „сините”, Георги Петков изби, но точно в тялото на Деймек, топката рикошира в краката на чеха и се върна обратно в мрежата на българите за 1:2.

През второто полувреме, футболистите на Йозеф Петрик се опитаха да изравнят резултата и натиснаха „сините”. В крайна сметка обаче срещата завърши при резултат 2:1 за Левски.

„Сините” напускат Кипър във вторник, като се очаква да кацнат на българска земя утре по обяд.