ПФК Левски почете паметта на великия български актьор и известен с привързаността си към „синия“ клуб Георги Калоянчев. Ето какво написаха на официалната си страница от Левски:

Вчера на 87-годишна възраст почина един от най-обичаните български актьори Георги Калоянчев.

Калата, както всички го наричаха е от Бургас. Държавното висше театрално училище завършва през 1952 г. Веднага след това го взимат в трупата на Народния театър. Първият му филм е от 1951 г. - „Утро над родината”. Там играе циганчето Сали. Няколко години след това Калоянчев преминава в трупата на новосъздадения Сатиричен театър.

Следват поредица от незабравими образи в незабравими филми - Спиро в „Специалист по всичко”, инспекторът в „Инспекторът и нощта”, Езоп в „Езоп”, Ганьо Балкански в „Бай Ганьо”...  В киното има над 70 филма.

Калата бе известен и с болезнената си привързаност към Левски. Още като малък, в родния си Бургас, Калата е бил фен на местен отбор, който е носил името Левски. След идването си в столицата, съвсем естествено, той започва да посещава мачовете и да стиска палци за успех на "сините". Нерядко Калата е използвал своя авторитет, за да помага на отбора. Калоянчев бе много близък приятел с най-голямата легенда на Левски - Георги Аспарухов-Гунди.

ПФК Левски изразява най-искрени съболезнования на близките и семейството на Георги Калоянчев.

Почивай в мир, Кала!