Фондацията „Фонд 100 години Левски“ ще покани за юбилея на „сините“ легендите на българския футбол Димитър Якимов, Динко Дерменджиев и Христо Бонев. Тримата са емблематични фигури за три от съперниците на Левски – ЦСКА, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив.

Тримата бивши национали на България ще получат покани за мача с Лацио, защото са били много близки с покойния идол на „сините“ Георги Аспарухов – Гунди. Якимов, Зума и Чико продължават да поддържат прекрасни отношения с изтъкнатите легенди на Левски, които са между живите.

Бонев, Дерменджиев и Якимов ще бъдат настанени до „сините“ доайени, които ще присъстват на тържеството, което ще се проведе на 23-ти май.

Митичният Георги Аспарухов бе съотборник със споменатите футболист в един от най-силните национални тимове на България. Според свидетели тази генерация е преливала от качество и класа. Достатъчно говорят фактите, че в онези години България редовно се е класирала на световни първенства.

Интересно е да се отбележи, че Георги Аспарухов е бил любимият футболист на Митата Якимов.

С този жест феновете на Левски, които организират празненствата по повод юбилея показват, че ценят изтъкнати играчи и от други клубове, които винаги са демонстрирали уважение към Левски и неговите легенди.