Левски ще е домакин на турнир, който е под егидата на „Лукойл“, а участие в надпреварата ще вземат силни европейски клубове. Надпреварата ще е между отборите родени през 2005 година на „сините“, ПАОК, Бенфика, Бешикташ, Цървена Звезда и Рубин Казан.

Турнирът ще се играе между 8 и 10 септември, а домакин на събитието е стадион „Георги Аспарухов“. През първия и последния ден мачовете ще се играят на официалния терен на „Герена“. Спонсорите на Левски ще направят семеен спортен празник в деня на закриването на надпреварата.

Вече са определени и групите на турнира. Те ще бъдат две с по три тима. Левски е в компанията на Бенфика и Бешикташ, докато в другия поток попадат ПАОК, Звезда и Рубин. Първите два отбора от групите играят полуфинални двубои, а победителите от тях ще мерят сили за купата на финала.

Левски ще отвори Сектор А на своя стадион и входът ще е свободен. Ще бъде проведена и кампания срещу расизма. В нея ще участват капитаните на всички отбор плюс играчи от първия тим на домакина Левски.

Предишното издание на турнира се проведе в Москва, а Ивелин Попов посрещна своя роден тим Левски.