Най-новият български тим Левски Чикаго 2014 допусна първа загуба от създаването си като отбор, след като отстъпи с минималното 2:3 от италианския Интернационал на финала за Купата на щата Илинойс във възрастовата граница за над 30-годишните.

“Сините” изигра страхотен мач и бяха повече от достойни срещу именития си съперник и може би само обиграност и опит не им достигна в мач от такъв ранг, предава сайтът chicago.bg.

В 16-та минута италианците пробиха по лявото крило и успяха да вкарат за 1:0. “Сините” се вдигнаха в атака и Кили пропусна най-чистото положение за гол, след като не успя да намери очертанията на вратата сам срещу вратаря.

В 33-та минута Васил Чирпанлиев започна атака по дясното крило с хитър пас с пета към Николай Трифонов, който подаде късо към легионера Кили, хондурасецът върна топката към настъпващия Васил Чирпанлиев, който отправи средновисок удар и изравни за 1:1.

Пет минути по-късно българите получиха право за изпълнение на пряк свободен удар от дясно. Зад топката застана щатният изпълнител Васил Чирпанлиев, който прехвърли стената. Tопката кацна във вратарското поле, където Росен Каптиев, я засече с шпагат и с помощта на далечната гредата успя да вкара за 2:1. За съжаление, малко преди края италианците успяха да изравнят за 2:2. Така завърши първата част на мача.

С подновяването на играта опорният халф на италианците беше оставен да напредне през центъра и след много късмет, рикошети и нарушение срещу вратаря Боян Петев, което не беше видяно от съдиите, вкара комичен гол, който беше напълно достатъчен за победата с 3:2.

До края на мача Васил Чирпанлиев отбеляза страхотен гол от фаул, но съдията го отмени с претекста, че е отсъдил непряк свободен удар. Малко след това Росен Каптиев беше грубо фаулиран в наказателното поле, но реферът не отсъди 100-процентова дузпа.

Последното по-сериозно положение за Левски, поради липса на късмет, пропусна Елмаз Ходжа, който нацели страничната греда.

Левски Чикаго 2014 е създаден от “сини” фенове зад Океана по случай 100-годишния юбилей на клуба. Целта на отбора е спечелването на повече купи през юбилейния сезон.

“Сините” вече имат една титла на силния босненски турнир в зала “Байа”, а в първенството са едноличен лидер и единствените с пълен актив от шест победи в шест мача и впечатляващата голова разлика от 35:4.

До края на календарната 2014 година “сините” могат да атакуват и спечелят титлата, купата и евентуално суперкупата в Премиер Сокър Лийг.