Членът на лицензионната комисия на БФС Иван Леков заяви днес, че следващия сезон няма да бъдат лицензирани стадиони без добро тревно покритие и хубави съблекални. „Ще бъдем безкомпромисни. Лицензионната комисия се оглавява от Йордан Лечков, в нея влиза и Валентин Михов. Няма да приемаме извинения за стадионите от рода, че все още не са дадени на клубовете. Проблемът за тях не е в държавата”, коментира Леков.

Той допълни още, че е въпрос на много кратко време да бъде приет закона за спорта на второ четене. „По-голяма част от стадионите в България обаче са общински”, каза Леков.

Относно съдийството бившият международен рефер и сега делегат в Европа обяви, че проблемът в България е липсата на квалификация на голяма част от съдиите.

„Аз имах 96 мача в „Б” група преди да стана помощник в елита. Сега с по 1-2 мача във втория ешелон вече свирят в „А” група. Проблемът е, че повечето рефери на се минали по стълбицата”, коментира Иван Леков.

Той дискутира и въпроса свързан с Момчил Врайков, който не бе върнат в съдийството. „Врайков бе отстранен по искане на клубовете. На последния Изпълком бе поставен въпросът за неговото връщане, но Боби Михайлов еднолично реши той да не бъде дискутиран”, допълни още Иван Леков.