Отборът на Кубрат се отказва поне временно от участие в Североизточната В група. Това разкри в ефира на Дарик радио капитанът на отбора Ивелин Спасов.

Причината е мачът във Варна срещу ФК Тополи, който така и не се е състоял. Бившият играч на Левски и Пирин, както и неговите съотборници са отказали да проведат срещата, тъй като на стадиона не е имало лицензирана охрана. Вместо обаче вината да бъде понесена от варненския отбор, потърпевш се оказва тима на Кубрат.

Заради това Кубрат се отказва от участието си във В група, докато не бъде взето решение по случая в тяхна полза.

Ето какво сподели Ивелин Спасов в сутрешния блок на Дарик:

„Ситуацията беше следната. Явихме се за мач в 16 часа, но той си почна в 17 часа. Излязохме да си загряваме. В 17 часа дежурният делегат Ангел Ангелов видя, че има неразбории в организацията на ФК Тополи - липсата на охрана.

Прибрахме се в съблекалнята. Мина доста време, в 17.45 ни поканиха за проверка и за започване на срещата. Нямаше охрана.

Дойдоха две момчета в черни фланелки с кола на СОТ. Г-н Ангелов каза, че иска лиценз, те не могат да представят. Ние не можем да започнем срещата без охрана.

Естествено, че ще се откажем. Имаше около 100-150 човека, половината консумираха преди мача алкохол. Аз съм капитан на отбора, ние също носим отговорност за футболистите в този отбор. кой ще понесе отговорност, ако се случи инцидент?

Застанаха на страната на ФК Тополи, излезе че ние самоволно сме се отказали от срещата, което не е така. Те са варненски отбор, имат лоби във Варна. Не съм очаквал, че може по този начин да се водят срещите, дори във В групите”.