Красимир Чомаков празнува днес своя рожден ден. Той навършва 41 години ден преди бенефиса си, който организира в Пловдив.

Дългоочакваният бенефис на именития пловдивски футболист ще се проведе на 9-и юни, от 18:00 часа, на стадион “Марица”.

Бенефисът ще предложи богата програма, както и футболна среща между звездни отбори на Марица и ЦСКА – другият български тим, в който Чомаков остави незаличима следа. Бъдете част от това историческо събитие, върнете се в спомените си, когато футболът беше преди всичко магия. 

С всепризнати футболни качества, борбен, с непримирим дух за победа, “Белият Десаи”, както е наричан от някои, продължава да бъде пример за подрастващите в школата на Марица и гордост за пловдивския футбол. Чомаков е определян от своите колеги и треньори, като мъжкар и футболист от рядка порода.

„Ще запазя емоциите за себе си. Надявам се утре, който дойде на стадиона да види едно шоу. Шоуто е гарантирано, разбира се. Който няма да дойде, може само да съжалява“, сподели Чомаков в интервю за Gong.bg.  

“Никога не съм мислил, че ще направя такава кариера. Като всяко дете, винаги съм мечтаел да играя футбол. Развих се доста добре. Не съжалявам за нищо. Когато започнах да играя за ЦСКА, бе сбъдната мечта, както на всяко деца. Първите ми стъпки бяха като една мечта, която следвах и постигнах“, добави той.

„Имал съм и хубави, и лоши спомени. Това е неизбежно за кариерата на всеки един спортист. Винаги съм се изразявал емоционално при победите и загубите. Винаги съм имал приятни моменти.“

„Гледам да не се връщам назад, но винаги всеки съжалява за нещо. Можеше да се развия и по-добр, и по-лошо. Това, което съм постигнал за мен е достатъчно. Аз съм доволен от моята кариера“, продължи железният футболист.

„Футболът, спортът и светът се промениха много през последните години. Разликата е огромна. Дават се безусловни суми за футболисти. По наше време нямаше такива суми. Тогава имаше много добри и големи футболисти. Сега един футболист малко да изпъкне и му се слага цена, която вдига пазара.“

„Ако един футболист си заслужава парите, защо да не бъдат дадени за него. Неймар струва 222 милиона евро, а Лионел Меси сигурно няма цена.“

„Пожелавам си успешна треньорска кариера, здраве и късмет. Имам много да уча още в треньорството. Пътят е дълъг и сега започвам. Ще видим докъде ще стигна. Всичко зависи от мен, но няма да се предам“, каза още Красимир Чомаков.

Екипът на Gong.bg пожелава на Красимир Чомаков много здраве, късмет и победи на терена и в живота!