Бившият футболист на Ботев Пловдив Костадин Видолов се връща в клуба като помощник-треньор на Марин Бакалов. Това стана ясно след провелото се тази вечер общо събрание на членовете на клуба.

Има възможност любимецът на „жълто-черната” агитка дори да се върне на терена и да помогне с опита си за връщането в професионалния футбол.

Както вече е известно освен Видолов в треньорския щаб влезе и Иван Танчовски.

На събранието бе извършена пререгистрация, като Ботев от дружество с частна полза бе преквалифицирано на дружество с общинска полза. Това се прави, за да може да се осъществи вливането на Металик Сопот в най-стария български клуб.

Друго важно решение е емблемата на „жълто-черните” да не бъде натрапвана, като тя ще се избере с гласуване от всички членове на следващото събрание, което най-вероятно ще бъде на 24 юли.

Също така стана ясно, че от новото първенство Ботев ще разполага с осем отбора от детско-юношеската школа. „Жълто-черните” ще имат представители във всяка от шестте възрастови групи, плюс двата елитни юношески шампионата.

За да осигури добри терени на юношите, ръководството ще избере втори терен в близост до Пловдив, след като вече разполага с базата, на която тренираше частната школа на един от членовете на управителния съвет Андрей Павлов, която се влива в Ботев.

Всички решения на днешното общо събрание на Ботев бяха взети след гласуване на 131 от общо 188 члена.