Космос Бургас напусна първенството на Югоизточната В група, но за сметка на това в тази дивизия се завръща Странджа-Металург от град Средец.

Така първенството на Югоизток започва с 19 отбора, а програмата е преработена. По програма Космос трябваше да играе с Хеброс Харманли, но харманлийци ще почиват.

Странджа-Металург пък сега ще играе в Созопол, но мачът няма да бъде днес, а на по-късна дата. Тимът от Средец обяви, че се отказва от участие, но от общината са гарантирали, че отборът е обезпечен.

Култовият отбор на Космос Бургас, чиито мачове бяха особено емоционални, е създаден през 1994 година и от сезон 1998/1999 играе в Югоизточната В група. За 10-те последователни сезона в трета дивизия, за най-сериозен успех за космонавтите се приема 5-ото място през сезон 200/2001. Клубът е основан от бизнесмена и фолкпевец Найден Милков и неговия приятел - шампионът по вдигане на тежести Румен Теодосиев. В последствие Милков се оттегли, а издръжката на клуба се поемаше изцяло от Теодосиев.

Пред Космос в последните години обаче имаше сериозен проблем - за тях нямаше място в Бургас за домакинските срещи. Така те бяха принудени да играят най-напред в Елхово, а след това чак в Чирпан.