Тази вечер ще стане ясно името на 58-ия победител в анкетата за “Футболист на годината” в България.

Церемонията ще се състои в Централния военен клуб в София от 18:30 часа.

Следете церемонията с GONG.BG!

Тримата най-заслужили да се окичат с това престижно звание са ясни и най-хубавото в случая е, че и тримата играят в българското първенство. Имената на тримата са - Кирил Десподов от ЦСКА, Георги Петков от Славия и Тодор Неделев от Ботев Пловдив. Някой от тях ще грабне трофея довечера, като ще свали от трона Ивелин Попов, който спечели в последните три издания на анкетата.

На церемонията ще бъдат наградени и тримата най-добри треньори на България, както и най-добрите футболисти в българското първенство за 2018 година. Ще има награда за най-добрия вратар, най-добрия защитник, най-добрия полузащитник и най-добрия нападател. Най-добрият чужденец в първенството също ще получи трофей, както и най-преспективният роден талант. 

Отново ще бъде отличена и най-добрата футболистка на България в женския футбол. За трета поредна година ще бъде връчена и специална награда "Лъвско сърце – Трифон Иванов". Приз ще има и за автора на най-красивото попадение по родните терени през изминалата година. Ще бъде връчена и ежегодната награда за "Развитие" от Весела Лечева.

В традиционната анкета участваха 118 спортни журналисти, представители на 48 медии. 58-ата анкета "Футболист на годината" се организира в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.