Бившите съотборници  в Пирин Благоевград и Марек Дупница Димитър Коемджиев и Крум Бибишков отново са екип. Само че този път в далечна Канада. Двамата са играещи мениджъри на Брентфорд Галакси.

На практика това е вторият "български отбор" във втората по големина държава в света, заедно с ФК Скарбъро. Базиран е в Брентфорд, Онтарио.

Българи в Канада

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

В Скарбъро пък българите са петима - играещият мениджър Кирил Димитров,Здравко Карадачки, Методи Илиев, Тихомир Костурково и Добрин Орловски. Всъшност на третата снимка в нашия материал са и 7-те български футболисти, заедно с много наши сънародници - фенове в Канада.Любопитното е че всичките те са от пиринския край. А Коемджиев е и кум на Бибишков, и като кръстник е поел грижата за малкия му син Марсел. Който върви по стъпките на баща си Крум и явно ще бележи много голове оттатък океана.

Българи в Канада

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

За всичките Канада е една възможност, въпреки че до скоро първенството тук не бе под егидата на ФИФА. А трите най-силни отбори от страната на клеоновия лист играят в далеч по-силното първенство на САЩ - MLS. Това са Монреал Импакт, ФК Торонто и Ванкувър Уайткапс. Иначе и Брентфорд Галакси и Скарбъро се представиха много добре в редовния сезон, но отпаднаха в първия кръг на плейофите.