Отборът на Гонг загуби първата си среща с 0:3 от Стандарт в среща от коледния футболен турнир за журналисти „Мото-Пфое и приятели”. Двубоят се игра в столичната зала „Христо Ботев”, а според регламента на надпреварата - за следващия етап се класира по един отбор от 8-те групи.

Гонг изигра контрола ден преди мача със „стандартните” и повтори Левски, който след като направи боево реми с Вердер, след това се изложи в мача си в евротурнирите.

Нашият отбор понесе трудно загубата, което навява на мисълта, че следващият ни противник – отборът на БНТ, може да „пострада” от насъбрания гняв.

Гонгаджиите допълнително бяха ядосани и от факта, че нямаше за какво да се заядат с главния рефер на двубоя.

Старши треньорът Любомир Симов прие тежко поражението на момчетата си, които изпълняваха стриктно указанията му. Ломбардо бе подведен от контролата в неделя, в която отборът вкара от четири положения – три гола.

Днес обаче Емил Аршавин Евтимов не бе концентриран в наказателното поле и пропиля няколко положения. Трябва да се отбележи и добрата игра на Митко дел Пиеро Лишев, който след почивката се нагърби да организира играта и да шутира към противниковата врата.

Вестниците вкараха случаен и изненадващ дори за самите тях гол на Веско Буфон Вълчев и това им позволи да изиграят до край мача на контраатаки.

Губещи в резултата нашите се втурнаха да вкарват и играта се водеше повече в противниковото поле, но головете паднаха в нашата врата.

Усилията на Иво ван Перси Йовчев, Стефан Божинов Стоянов, Румен Видич Пенчев, Александър Стиви Джи Красимиров, Александър Гаго Касабов и Стефан Пандев Глухаров не стигнаха, за да се промени резултатът на терена.

В крайна сметка загубихме с класически резултат, който не отговаря на показаната от нашия тим игра. Бяхме прекалено феърплей към противника, въпреки някои псувни и некоректни действия от негова страна.

В крайна сметка приехме с достойнство загубата, но не и липсата на вода в съблекалните на зала „Христо Ботев”. Наложи се да се изкъпем в собствените си сълзи.

В сряда ще се разбере дали сме способни да вкараме гол или ще сме като Левски в групите на Шампионската лига. Въпреки желанието на някои от медията за оставка на президента на отбора Валентин Батков Грънчаров, той не се поддаде на емоциите и реши да изчака и мача с БНТ.

За отбора на Гонг ще играят: Иво Йовчев, Стефан Стоянов, Веско Вълчев, Митко Лишев, Емил Евтимов, Румен Пенчев, Александър Красимиров, Стефан Глухаров и Александър Касабов.

Старши треньор: Любомир Симов

Президент: Валентин Грънчаров

Пресдиректор: Ралица Караджова

Клубен фотограф: Станислава Кръстева

За новини свързани с отбора: Gong.bg

Още любопитни новини четете тук!