Кметът на община Видин д-р Цветан Цанков изпрати официално благодарствено писмо до ръководството на Българския футболен съюз и лично до президента Борислав Михайлов за мащабната инвестиция по реализацията на новия модерен футболен миникомплекс в града.

„Смятам, че откриването на спортното съоръжение е пример за успешното сътрудничество между местната власт и БФС. Вярвам, че доброто партньорство ще продължи и занапред. Осигуряването на подходящи условия за спортно-тренировъчния процес е предпоставка както за развитието на детско-юношеската школа, така и на професионалния футбол във Видин“, се казва в адреса.

Вчера, 17 октомври, в присъствието на д-р Цанков бе открит модерният миникомплекс, в който Българският футболен съюз инвестира над 400 хиляди лева. Съоръжението, разположено в градския колодрум, се състои от терен с изкуствена настилка с размери 70х50 метра, разделен на две по-малки игрища с размери 40х20 метра, и ще се използва както от местните клубове, така и в мачове от областното първенство по Футбол 7 и Футбол 9, в училищните първенства и програмите за масов футбол на БФС.