Кметът на Сопот Веселин Личев заяви за Гонг, че се надява до 1-2 години Металик Сопот да играе в Б група. „Днес събираме всички фирми в града на един икономически форум за развитие. Ще говорим за цялостното развитие на града и всеки, който може трябва да помогне на футболния клуб. Привлякохме доказани специалисти като спортно-техническия директор Тенчо Тенев и треньора Димитър Иванов. Футболистите виждат, че могат да научат много и искат да играят при нас”, коментира Личев.

Той призна, че в момента Община Сопот няма необходимия ресурс да отдели средства за футбола, но се надява собствениците на фирми да го направят.

„Проблемът е, че от няколко месеца ВМЗ-Сопот не плаща задълженията си, които вече са над 1 млн. лева. Надяваме се и това да отмине”, каза Личев.

Градоначалникът заяви, че застава зад решението на ръководството на Металик за назначаването на Тенчо Тенев и Димитър Иванов, като изрази увереност, че около тях може да бъде изграден силен отбор. „Мисля, че ако всичко върви по план до няколко години спокойно може да играем в професионалния футбол”, допълни Личев.

От дълги години Металик Сопот е в югоизточната „В” група, като само в няколко периода е играл по-сериозна роля в първенството. Един от най-известните сопотчани, играещи в А група в момента, е нападателят на Черно море Миро Манолов.

Кметът на Сопот Веселин Личев обеща още, че ако ВМЗ изчисти задълженията си, ще има средства за развитието още на баскетбола, волейбола и вдигането на тежести, които също да добре застъпени в родния град на Иван Вазов.